Βιογραφικό


Το βιογραφικού του ιατρού

Ο ιατρός Μπασουκέας Σταύρος είναι ειδικός παθολόγος – διαβητολόγος ο οποίος διατηρεί απο το 2002 ιδιωτικά ιατρεία στη Νίκαια και στο Κορυδαλλό. 

Ολοκλήρωσε τις ιατρικές του σπουδές στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης) με βαθμό 7.5 το 1993.  Υπηρέτησε μέχρι το 1996 ως επικεφαλής ιατρός στη Σχολή Μηχανικού. Το 2001 απέκτησε την ειδικότητα της Παθολογίας απο την Α’ Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου Ευαγγελισμός.

Η ιδιαίτερη αγάπη του για το σακχαρώδη διαβήτη τον έστρεψε στη διαβητολογία. Εκπαιδεύτηκε και εξειδικεύτηκε στο διαβητολογικό κέντρο Γ. Π. Ν. ΝΙΚΑΙΑΣ. 

Από το 2002 εως το 2005 διετέλεσε Επιμελητής Α’ στο 412 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Ξάνθης ενώ μετέπειτα για 1 έτος εργάσθηκε ως Παθολόγος στο 414 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.  Στη συνέχεια και εως το 2009 διετέλεσε Επιμελητής Α’ στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στην Α’ Παθολογική Κλινική.  Παράλληλα απο το 2005 εως το 2014 παρείχε τις ιατρικές υπηρεσίες του σε ναυτιλιακή εταιρία (PETROFIN-PETROBULK) στην προληπτική ιατρική, στην οργάνωση ιατρείου και στην αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών των πληρωμάτων. 

Απο το 2011 μέχρι σήμερα εργάζεται ως παθολόγος στα Κέντρα Απασχόλησης Ηλικιωμένων του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.  

Επίσης το 2014 και για 2 έτη διετέλεσε Συντονιστής διαβητολόγος στο Ευρωπαικό πρόγραμμα Τηλειατρικής για ασθενείς με σακχαρώδη διαβήτη SMART CARE στο Δήμο Αγ. Δημητρίου.

Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά. 

Είναι μέλος της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρίας και της Ελληνικής Εταιρίας Υπέρτασης.